woensdag 9 september 2020

Wie is het? klasgenoten-versie


Ik maakte een Wie is het? spel met plaatjes van de kinderen in mijn klas. Het is niet moeilijk en een heel dankbaar karweitje.

Eerst maar eens van iedereen een foto maken. Er is ruimte voor 24 kinderen. Ik heb zelf de luxe dat ik minder dan 24 kinderen in de klas heb, dus ik vulde de lege plekken aan met leerkrachten. In Photoshop sneed ik de foto's op maat en zette ik de namen erbij.

Bevrijd Bill, Claire, Max en alle andere hoofden uit de benarde positie waarin ze al jarenlang zitten:

Laat de foto's afdrukken. Je hebt elk gezicht driemaal nodig: voor het blauwe bord, voor het rode bord en voor de afneemstapel. Zorg ervoor dat elk plaatje tenminste 2,9 cm x 5,1 cm is. Dat was tenminste de afmeting van elk plaatje bij mijn versie van het spel. Maar let op: er bestaan ook versies met andere afmetingen.


Snijd of knip de plaatjes in de juiste grootte en vul het blauwe en rode rekje. Maak ook nog een afneemstapel van de overgebleven kaartjes.

Spelen maar! Omdat je elkaar kent, kun je ook vragen stellen die niet over het uiterlijk gaan, zoals: Zit hij op voetbal? Of: Heeft ze een hond als huisdier? Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten