donderdag 21 mei 2015

Honderdveld

Het viel me eens op dat veel kinderen bij mij op school een nummer op hun trui of shirt droegen. Op een gegeven moment ben ik die nummers gaan verzamelen om er een honderdveld van te kunnen maken. 
De eerste foto is van 4 oktober 2011 en op 17 april 2013 was de reeks eindelijk compleet! Het heeft dus anderhalf jaar geduurd. Sommige kinderen die erop staan, zaten al in de brugklas toen het honderdveld af was. In totaal waren er 175 foto’s voor nodig om alle getallen compleet te krijgen. Er zijn dus veel dubbelen. Van de 175 foto’s zijn er 161 jongens en slechts 14 meisjes die een nummer dragen. Het is dus significant bewezen dat jongenskleding vaker een nummer bevat dan meisjeskleding. Van die 14 meisjes zijn er 4 meisjes met nummer 84. Van 48 getallen is er maar één, van 33 getallen zijn er twee, van 14 getallen zijn er drie, van 4 getallen zijn er vier en van 1 getal (nummer 84) zijn er maar liefst vijf.
Ik heb het honderdveld afgedrukt op grote posters en in elk lokaal hangt nu zo'n poster. Leerlingen kunnen er eindeloos naar kijken en misschien gebruiken sommigen de poster ook wel voor het oplossen van hun rekensommen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten