maandag 30 maart 2020

Een fruit dispenserIk heb blijkbaar een zwak voor 'dispensers'. Na twee kauwgomballenautomaten (hier en hier), nu eens een gezonde variant: een dispenser voor vier soorten fruit. Nee, bananen passen er niet in. Dat klopt. Maar wel veel andere fruitsoorten, als ze maar min of meer rond zijn.

Zoals altijd, eerst maar eens goed nadenken, schetsen en meten. Ik wilde vier vakken met een klein beetje variatie in breedte, zodat je wat groter fruit (sinaasappels) en wat kleiner fruit (kiwi's of mandarijnen) kwijt kunt.Bij de doe-het-zelf-zaak kocht ik een paar plaatjes plexiglas van 3mm. Dit spul kun je gewoon met een decoupeerzaag in de gewenste afmetingen zagen. Laat het zaagje niet ál te snel op-en-neer bewegen, want dan kan het plexiglas breken.


Ik maakte alle onderdelen uit mijn schets en begon het geheel een beetje te passen en te meten. In dit stadium besefte ik dat het niet makkelijk zou worden om een stuk fruit te pakken, doordat het zit ingesloten tussen twee schotjes en je er met je vingers niet goed omheen kunt. Daarom zaagde ik halve rondjes uit alle schotjes. Het is altijd goed om tijdens het proces nog wat dingen aan te passen ten opzichte van je schets.


Dan alle elementen aan elkaar vastlijmen met mijn favoriete lijm! En als laatste het meest bevredigende van alles: het beschermfolie van het plexiglas afhalen (voor zover ik dat nog niet gedaan had).


Even naar de supermarkt voor wat daadwerkelijk fruit en dan de dispenser vullen. Hiervoor leg ik het ding steeds maar even plat neer, anders maken die appels zo'n smak als je ze er van bovenaf ingooit. Dit nodigt toch uit om vaak een stuk fruit te pakken, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten